Ferry Krauweel Fotografie

Drone video gaat viral !

Afgelopen zondag 2 augustus een drone video gemaakt aan de rand van Strijen.
Er waren een aantal gasten die met een wakeboard liepen en vroeg mezelf af wat ze gingen doen. Nadat ze helemaal klaar waren met voorbereiden werd het duidelijk, ze gingen oefenen in de sloot met een ‘winch’ zeg maar een soort van katrol.

Nadat ik enkele foto’s gemaakt had dacht ik dat het veel leuker is om te filmen.
De regelgeving van drones vertellen dat je niet boven aan eengesloten bebouwing en mensenmenigte mag vliegen en het fimpje niet commercieel inzetten.
Aangezien ik het hobbymatig doe zonder winst oogmerk of andere vorm van ‘benefits’ en de overige regelgeving in acht neem besloten om de drone op te laten stijgen vanaf een dichtbij gelegen grasveld. Onderstaand filmpje is eruit gekomen en heb ik geplaatst op YouTube.
Inmiddels is het filmpje al meer dan 20.000 keer bekeken op mijn kanaal en hebben diverse Nederlandse media als AD, Nu.nl, Telegraaf, Kompas, Rijnmond en vele andere de video gebruikt in een item. Ook heeft Reuters de video verspreid, wereldwijd en is daarmee officeel ‘Viral’ gegaan.

Hoe spontaan deze video gemaakt is doordat Board Academy toevallig hier was en ik een drone heb maakt het wel tot een succesje vind ik persoonlijk. Zo zie je maar dat de spontane foto’s en dus ook video’s meestal het leukst zijn.

De video is hier te bekijken:


 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Ferry Krauweel Fotografie

Thema door Anders Norén